TVOR•BA, multižánrový festival tvorivosti

Štvrtý ročník festivalu TVOR•BA sa mal niesť v znamení návratu do divadiel, galérií, kinosál, ale i do bratislavských ulíc. Nakoniec sa tak v pôvodnom októbrovom termíne nestane. Festival TVOR•BA sa presúva na jar 2023.

Jedinečný bratislavský multižánrový festival pre neprofesionálnych umelcov sa odkladá z nedostatku finančných zdrojov zapríčinených dosahom pandémie, ale aj vojny u našich susedov.

„Mrzí ma, že súčasná finančná situácia negatívne ovplyvňuje kultúrno-osvetovú činnosť a nepriaznivo dopadá na kultúrne podujatia a festival TVOR•BA. Dúfam, že toto nepriaznivé obdobie sa čoskoro skončí a v budúcom roku sa konečne dočkáme obratu k lepšiemu,“ uviedol generálny riaditeľ Národného osvetového centra Erik Kriššák.

Bratislavčania však neprídu ani o koncerty, divadelné a folklórne predstavenia, literárne besedy, filmové projekcie, ani o výstavy fotografií a výtvarnej tvorby víťazov celoštátnych postupových súťaží vyhlasovaných NOC. Festival TVOR•BA sa zo začiatku decembra presúva na jar 2023. Presný dátum zatiaľ nie je stanovený.

„Festival TVOR•BA plánujeme presunúť na jarné obdobie natrvalo. Ide o pragmatické rozhodnutie, v októbri by sme nedokázali odprezentovať všetkých víťazov predchádzajúcej sezóny a začiatok roka je hluché festivalové obdobie, ktoré môžeme festivalom vyplniť a odštartovať tak novú tvorivú sezónu,“ priblížila dramaturgické zámery programová garantka festivalu Tatiana Šišková.

O ďalšom vývoji budeme informovať na www.tvor-ba.sk, https://www.facebook.com/festivalTvorBA alebo https://www.instagram.com/festivaltvorba/.