TVOR•BA, multižánrový festival tvorivosti

Tretí ročník festivalu TVOR•BA sa bude niesť v znamení návratu do divadiel, galérií, kinosál, ale i do ulíc. V Bratislave opäť vznikne priestor na vzájomné inšpirácie a radosť z tvorivosti.

Sklenky, hlinky, guľky – nostalgické poklady nášho detstva. Existovali už v starovekom Egypte, našli sa v troskách Pompejí, hrávali ich indiánske kmene, naši rodičia, prarodičia aj my sami sme ich nosili vo vrecku. Guľôčky sa stretávali v jamke, cestou sa oťukávali, posúvali, až pokým v jednom priestore nevytvorili pestrý húf. Takýmto rozmanitým miestom stretnutí a vzájomných impulzov sa opäť stane festival TVOR•BA.

Už tretí rok do hlavného mesta prídu najlepší neprofesionálni umelci z celého Slovenska – víťazi celoštátnych postupových súťaží vyhlasovaných Národným osvetovým centrom.

Tohtoročná sezóna postupových súťaží neprofesionálneho umenia bola presunutá z jarného na jesenné obdobie, preto sa aj program bude skladať postupne až do samotného konania festivalu v prvej polovici decembra.

Už teraz je však isté, že Bratislavčania sa môžu tešiť na koncerty, divadelné a folklórne predstavenia, literárne besedy, filmové projekcie, výstavy fotografií a výtvarnej tvorby. Sprievodný program budú tvoriť diskusie, metodické semináre, tvorivé dielne a workshopy pre účastníkov podujatia, ale aj pedagógov, vedúcich či širokú verejnosť.

Jednotlivé programy sa budú odohrávať v bratislavskom Starom Meste v Národnom osvetovom centre, vo V-klube, v Dome umenia, v Divadle Malá scéna STU, Teatre Colorato, v kine Lumiére, Zichyho paláci, ale aj priamo v uliciach Bratislavy.

Festival TVOR•BA je pre všetkých, ktorí umelecky tvoria, pre tých, ktorí majú radi umenie alebo sa o ňom chcú dozvedieť viac. Organizuje ho Národné osvetové centrum, štátna príspevková organizácia Ministerstva kultúry SR, ktorá podporuje rozvoj kultúrnych, osvetových a umeleckých aktivít v miestnych a regionálnych podmienkach.

TVOR•BA 2021 vizuál

Aktuálne informácie o programe budú postupne uverejňované na https://www.facebook.com/festivalTvorBA alebo https://www.instagram.com/festivaltvorba/.