Posledný deň 4. ročníka multižánrového festivalu TVOR•BA otvoria dva workshopy. Prvým je zážitkový workshop No Escape Room v CO kryte, druhý je venovaný songwritingu s hudobníkom Vladom Nosáľom. Oba workshopy sa uskutočnia v budove Národného osvetového centra.

V divadle Ticho a spol. sa o 14.00 predstaví Divadelný súbor ŠAPO, víťaz celoštátnej súťaže divadla dospelých Belopotockého Mikuláš v kategórii tradičného divadla.

V malej sále Národného osvetového centra si návštevníci od 15.30 môžu pozrieť retrospektívnu projekciu amatérskych filmov nakrútených na úzky film Osmičkári.

Popoludnie v divadle Ticho a spol. bude opäť patriť divadlu a umeleckému prednesu. O 17. 00 diváci uvidia víťaza celoštátnej súťaže Hviezdoslavov Kubín Martina Kettmanna a Divadelný súbor LeT, víťazov celoštátnej súťaže divadla mladých FEDIM.

V DK Dúbravka si návštevníci o 17.00 môžu vypočuť program ODDYCHOVKA, koncert víťazov celoštátnej súťaže dychových hudieb OdDYCHpoDYCH a špeciálneho hosťa.

Záver festivalu bude patriť najmä spevu a hudbe. O 19.00 to bude komponovaný program zborového spevu a umeleckého prednesu Nox et musica. V zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca sa predstavia víťazi z celoštátnej súťaže speváckych zborov Viva il canto a umeleckého prednesu a divadla poézie Hviezdoslavov Kubín.

Bodku za festivalom TVOR•BA 2023 urobia vo V-klube víťazi celoštátnej súťaže autorskej piesňovej tvorby Kontakt hudobná skupina TEREZINE KILÁ a pesničkár BEDÑA.

Sme veľmi radi, že ste s nami a s najlepšími neprofesionálnymi umelcami z celého Slovenska prežili tri dni plné umenia a radosti z tvorivosti. Želáme vám, aby radosť a tvorivosť boli súčasťou vášho každodenného života a hoci sa umeniu nevenujete profesionálne, aby vás radosť z tvorivosti neopúšťala. Tešíme sa na vaše nové inscenácie, prednesy, poviedky, básne, filmy, fotografie či výtvarné diela. Radi sa započúvame do vášho spevu, hudby a necháme sa uniesť slovenským folklórom a tradíciami. Želáme vám rok plný umeleckej tvorivosti a tešíme sa na vás účinkujúcich, ale aj na vás divákov opäť na budúci rok už na 5. ročníku multižánrového festivalu TVOR•BA v Bratislave.

Vstup na všetky programy festivalu je voľný.

Ak chcete vidieť, ako to vyzerá na festivale, sledujte nás priebežne na Facebooku a Instagrame!

text: Alexandra Štefková
foto: Jakub Jančo, TVOR•BA 2023