Piatkový program multižánrového festivalu tvorivostiTVOR•BA otvoria v Kino Film Europe OZVENY CIENAMA I. Od 10.00 si môžete pozrieť výber ocenených filmov detských a mládežníckych autorov a autoriek z celoštátnej súťaže amatérskej filmovej tvorby Cineama.

V Kine Film Europe budeme pokračovať vo filmovej projekcii výberom ocenených filmov dospelých autorov a autoriek z celoštátnej súťaže amatérskej filmovej tvorby Cineama. O 17.00 to budú Ozveny Cineama II.

V Teatre Colorato o 13.00 na divákov čaká program víťazov z celoštátnej súťaže umeleckého prednesu a divadiel poézie Hviezdoslavov Kubín. Predstaví sa Terézia Pravdová z Trnavy a Divadelný súbor MoDRé TRaKy z Vrábeľ.

V netradičnom priestore CO krytu v budove Národného osvetového centra zažijete netradičný workshop No Escape Room. Na workshop je potrebná registrácia.

V kníhkupectve Slovenského literárneho centra návštevníkov festivalu, ale aj okoloidúcich, čaká o 17.00 autorské čítanie ocenených textov z celoštátnej súťaže literárnej tvorby Literárny Zvolen pod názvom Ozveny Zvolena I.

V divadle SĽUK v Rusovciach je pripravený bohatý program pre milovníkov folklóru Z najlepších II. Od 18.00 si môžete pozrieť program víťazov celoštátnych súťaží sólistov tanečníkov v ľudovom tanci Šaffova ostroha, detských folklórnych súborov Eniki beniki, choreografií folklórnych súborov a tanečných zoskupení Jazykom tanca a hudobného folklóru Vidiečanova Habovka.

Milovníci divadla si o 19.30 môžu v divadle Astorka Korzo ’90 pozrieť autorskú inscenáciu Hra na Boha Divadelného súboru dNO z Námestova, víťazov celoštátnej súťaže divadla dospelých Belopotockého Mikuláš v kategórii Súčasné divadlo.

Piatkový bohatý program uzavrie tanečná škola a zábava pri ľudovej hudbe. Pri muzike vo Véčku je zábava pri ľudovej hudbe pre tanečníkov folklórnych kolektívov, ale aj verejnosť. Ak sa chcete o folklóre dozvedieť niečo nové alebo naučiť sa niekoľko nových krokov či variácií, neváhajte a príďte do V-klubu o 21.00!

Vstup na všetky programy festivalu je voľný.

Ak chcete vidieť, ako to vyzerá na festivale, sledujte nás priebežne na Facebooku a Instagrame!

text: Alexandra Štefková
foto: Jakub Jančo, TVOR•BA 2023